ČAJ KOD ZAPALJENJA BUBREGA BROJ 16 (Institut Josif Pančić)

7.67KM

Upotreba ČAJA KOD ZAPALJENJA BUBREGA preporučuje se: kod bolova i grčeva usled upale bubrega kao i za olakšavanje izmokravanja.

Opis

ČAJ KOD ZAPALJENJA BUBREGA  
Sastav:  
Sjeme lana (Lini semen)
Plod šipurka (Cynosbati fructus)
Herba rastavića (Equiseti herba)
List medveđeg grožđa (Uvae ursi folium)
List breze (Betulae folium)
Cvijet nevena (Calendulae flos)

Osobine: Ljekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mješavine sadrži hidrohinonske derivate (arbutin i metil-arbutin), sterole, saponine, saponozide (kalendulozid), kalendulin, triterpenske alkohole i druge terpenoide, flavonoide, polisaharide, poliacetilene, cijanogene glikozide, sluzi, pektine, flavonoide, tanine, voćne kiseline, fenil karbonske kiseline, silicijumovu kiselinu, karotenoide i vitamine C, E i K.
Aktivni sastojci ljekovitog bilja koje ulazi u sastav čaja kod zapaljenja bubrega svojim antimikrobnim dejstvom djeluju na uzročnike bakterijskih infekcija urinarnog sistema, takođe, svojim diuretičnim efektom povoljno djeluju na olakšanje izmokravanja. Aktivni sastojci koji ulaze u sastav ove čajne mešavine deluju i protivupalno, kao i na ublažavanje grčeva i bolova kod upale bubrega.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod zapaljenja bubrega.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mješavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrijati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat i procjediti. Piti tri puta dnevno po 200 ml
nezaslađenog čaja posle jela.

Pakovanje: 100 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ČAJ KOD ZAPALJENJA BUBREGA BROJ 16 (Institut Josif Pančić)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *