ČAJ KOD VISOKOG PRITISKA, BR.22 (Institut Josif Pančić)

7.44KM

Upotreba ČAJA KOD VISOKOG KRVNOG PRITISKA preporučuje se: u slučaju hipertenzije uz odgovarajući higijensko-dijetetski režim.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mješavine preliti sa 200 g hladne vode, sud poklopiti, zagrijati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat, procijediti. Piti tri puta dnevno po 200 g nezaslađenog čaja posle jela.

SKU: 4019 Kategorija: ,

Opis

ČAJ KOD VISOKOG KRVNOG PRITISKA   –  Moć bilja
Sastav:
List breze (Betulae folium)
List sa cvetom gloga (Crataegi summitates)
Plod šipurka (Cynosbati fructus)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Koren odoljena (Valerianae radix)
Herba bele imele (Visci albi herba)

Osobine: Ljekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži kardiotonične amine, biogene amine, proteine, polipeptide, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, seskviterpenske ketone i kiseline, triterpene, iridoidne monoterpene – valepotrijate, sterole, cijanogene glikozide, oligomerne procijanidine, lektine, flavonoide, tanine, saponine, lignane, fenil karbonske kiseline, organske kiseline, polisaharide, pektine, etarska ulja (bogata proazulenom), karotin i vitamine C, E i K.
Aktivni sastojci ljekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod visokog krvnog pritiska utiču na bolju prokrvljenost srčanog mišica, deluju diuretično a pokazuju i umirujući i anti-stresni efekat, čime povoljno deluju na normalizovanje povišenog krvnog pritiska.

Upotreba ČAJA KOD VISOKOG KRVNOG PRITISKA preporučuje se: u slučaju hipertenzije uz odgovarajući higijensko-dijetetski režim.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod visokog krvnog pritiska.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lijekovima : Aktivni sastojci biljaka koje ulaze u sastav ove čajne mješavine mogu uticati na metabolizam pojedinih lijekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod visokog krvnog pritiska uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa ljekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mješavine preliti sa 200 g hladne vode, sud poklopiti, zagrijati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat, procijediti. Piti tri puta dnevno po 200 g nezaslađenog čaja poslije jela.

Pakovanje: 100 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ČAJ KOD VISOKOG PRITISKA, BR.22 (Institut Josif Pančić)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *