ČAJ KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE, BR.9 (Institut Josif Pančić)

7.55KM

Upotreba ČAJA KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE preporučuje se: kod gorušice i osećaja pečenja u želucu.

Opis

ČAJ KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE  –  Moć bilja
Sastav:  
Rizom iđirota (Calami rhizoma)
Cvijet kamilice (Chamomillae flos)
Plod morača (Foeniculi fructus)
Herba pitome nane (Menthae piperitae herba)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Cvet lipe (Tiliae flos)

Osobine: Ljekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mješavine sadrži etarska ulja (bogata akoronom, β-azaronom, mentolom, proazulenom, trans-anetolom), seskviterpenske laktone, triterpene, sterole, gorke supstance, flavonoide, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, kumarine, cijanogene glikozide, leukoantocijanidine, proteine, aminokiseline, holin, tanine, sluzi, organske kiseline i šećere.
Aktivni sastojci ljekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine kod viška želudačne kiseline svojim spazmolitičnim efektom djeluju na ublažavanje bolova i grčeva, a prisutne sluzi oblažu iritiranu sluzokožu želuca i organa za varenje. Takođe, aktivni sastojci ljekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mješavine povoljno djeluju na regulisanje lučenja žuči i želudačne kiseline, kao i na ublažavanje nadutosti i eliminisanje gasova.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod viška želudačne kiseline.

Način pripreme i upotrebe čaja: kafenu kašičicu čajne mješavine preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat, zatim procijediti. Piti ujutru po 200 ml nezaslađenog čaja prije obroka, na prazan želudac.

Pakovanje: 100 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ČAJ KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE, BR.9 (Institut Josif Pančić)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *