ČAJ OD LISTA KOPRIVE FILTER (Institut Josif Pančić)

3.75KM

Aktivni sastojci lista koprive povoljno djeluju na ublažavanje pojačanih menstrualnih krvarenja i krvarenja iz hemoroida. Upotreba se preporučuje i kod povišenog nivoa šećera u krvi, a usled blagog diuretičnog efekta može se koristiti i za izmokravanje.

Opis

FILTER ČAJ OD LISTA KOPRIVE

Sastav: List koprive (Urticae folium)

Osobine: List koprive sadrži organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumovu), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), flavonoide, karotenoide, tanine, kumarine.

Primjena: Aktivni sastojci lista koprive povoljno djeluju na ublažavanje pojačanih menstrualnih krvarenja i krvarenja iz hemoroida. Upotreba se preporučuje i kod povišenog nivoa šećera u krvi, a usled blagog diuretičnog efekta može se koristiti i za izmokravanje.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu filter kesicu čaja od lista koprive preliti šoljom (200ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta, procjediti. Piti 3-4 puta dnevno po šolju čaja.

Pakovanje: 20 filter kesica

Još jedan predlog za upotrebuČaj od koprive može se koristiti kao blago sredstvo protiv peruti i za poboljšanje rasta kose. Za tu namjenu tri filter vrećice čaja preliti sa ½ litra ključale vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, prohlađen čaj koristiti za masažu vlasišta i ispiranje kose posle pranja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ČAJ OD LISTA KOPRIVE FILTER (Institut Josif Pančić)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *