NOVALAC AR 400g: Hrana za bebe sa problemom bljuckanja

21.69KM

Nema na zalihi

“Novalac AR, idealna hrana za bebe s problemom bljuckanja. Pruža optimalnu prehranu i smanjuje vracanje hrane kod dojenčadi.”

Nema na zalihi

SKU: 4895 Kategorija: ,

Opis

Novalac AR: Idealna početna mliječna hrana za dojenčad sa regurgitacijom ( bljuckanjem)

 

Novalac AR početna mliječna hrana je posebno formulirana za dojenčad koja bljuckaju, od rođenja do 6. mjeseca života. Ova inovativna formula pruža brojne prednosti:

Prednosti Novalac AR mliječne hrane

  1. Sadrži lako probavljiv kukuruzni škrob koji se zgušnjava tek u želucu.
  2. Ne usporava probavu.
  3. Smanjuje izloženost jednjaka kiselom želučanom sadržaju.

Uloga u smanjenju regurgitacije

 

Regurgitacija ili vraćanje hrane česta je tegoba dojenčadi u prvoj godini života, koja se očituje kao nehotično vraćanje majčinog mlijeka ili hrane iz želuca u jednjak. Obično se javlja odmah nakon obroka (prilikom podrigivanja), a rjeđe tokom spavanja.

Postoji nekoliko razloga koji mogu izazvati regurgitaciju kod beba:

  1. Nezrelost probavnog sistema: Kod novorođenčadi, mišići koji kontroliraju kretanje hrane kroz probavni sistem još uvijek su u razvoju. Posebno, mišići koji sprječavaju povrat hrane iz želuca u jednjak (tzv. donji ezofagealni sfinkter) možda još uvijek nisu dovoljno snažni, što može dovesti do regurgitacije.
  2. Puno hranjenje: Ako se bebi pruži previše hrane odjednom, želudac može postati previše pun, što može izazvati vraćanje hrane.
  3. Prebrzo hranjenje: Ako se beba hrani previše brzo, može progutati previše zraka, što može dovesti do regurgitacije.
  4. Neprikladno položaj nakon hranjenja: Držanje bebe u ležećem položaju ili preuranjeno premještanje nakon obroka može olakšati vraćanje hrane. Držanje bebe uspravno ili pod blagim uglom nakon hranjenja može pomoći u sprječavanju bljuckanja.
  1. Osjetljivost na hranu ili alergije: U nekim slučajevima, regurgitacija može biti rezultat alergijske reakcije ili intolerancije na određene sastojke u hrani. Ukoliko se regurgitacija javlja u kombinaciji s drugim simptomima kao što su osip, proljev ili plakanje nakon hranjenja, trebate se posavjetovati s pedijatrom.
  2. Gastroezofagealni refluks (GER): Ovo je stanje gdje se sadržaj želuca redovito vraća u jednjak, što može dovesti do simptoma poput bljuckanja, kašljanja ili iritacije. U težim slučajevima, ovo stanje se naziva GERD (Gastroezofagealna refluksna bolest) i zahtijeva medicinsku intervenciju.

Važno je naglasiti da je povremena regurgitacija obično normalan dio razvoja beba i obično se sama riješi kako beba raste i sazrijeva. Međutim, ako je regurgitacija česta, obilna ili izaziva nelagodu ili druge simptome kod bebe, trebali biste se obratiti pedijatru.

Kod dojenčadi s regurgitacijom preporučuje se upotreba zgusnute mliječne hrane. Novalac AR smanjuje vraćanje hrane, a istodobno ne usporava probavu, što ga čini idealnim izborom za dojenčad s bljuckanjem.

Novalac AR je jedina mliječna hrana koja sadrži kukuruzni škrob za optimalno zgušnjavanje hrane u želucu, čime smanjuje vraćanje hrane kod dojenčadi. Zbog kiselog želučanog pH, mliječna hrana  zgušnjava se tek u želucu, a ne u bočici, što omogućuje tekuće hranjenje dojenčeta odmah kad je mliječna hrana pripremljena.

Iako se hrana u želucu zgušnjava, ne usporava probavu jer kukuruzni škrob sadrži 99% lako probavljivog amilopektina. Upotrebom mliječne hrane  smanjuje se broj vraćanja hrane i izloženost kiselom želučanom sadržaju koji bi mogao ozlijediti sluznicu jednjaka.

Zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta: obogaćeno je željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

 

Sastav i kvalitet hrane

Novalac AR je dio velike grupe proizvoda posebno prilagođenih dojenčadima, s pažljivo izabranim sastojcima i kontrolisanim kvalitetom. Sastav mliječne hrane  u skladu je s evropskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Nakon navršenih 12. mjeseci, savjetuje se prelazak na mlijeko za malu djecu Novalac 3.

Doziranje

Doziranje  mliječne hrane varira ovisno o dobi i tjelesnoj težini dojenčeta. Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane . Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

Priprema mliječne hrane

Priprema  hrane je brza i jednostavna. Prije pripreme svakog obroka operite ruke. Bočicu i poklopac s dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar pet minuta. Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar pet minuta. Vodu u lončiću ohladite na 40 °C i prelijte je u bočicu. Pomoću priložene mjerice uspite u bočicu propisani broj mjerica. Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi. Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37 °C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo.

Novalac AR je mliječna hrana koja se može davati bebama od 0. do 6. mjeseci, odnosno prema savjetu ljekara/pedijatra i dalje kao prije. Sa svojim jedinstvenim sastavom i brojnim prednostima. Optimalan je izbor za dojenčad s bljuckanjem, pružajući im sve što im je potrebno za zdrav rast i razvoj.

Kako pripremiti mliječnu hranu za dojenčad: Možete pogledati ovde

Novalac 1: Najpovoljnija hrana, kliknite ovde.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “NOVALAC AR 400g: Hrana za bebe sa problemom bljuckanja”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *