Novalac 2 – Hrana za bebe 400g Akcija

16.13KM

Nema na zalihi

Novalac 2 – hrana za bebe 6+ mjeseci, nudi sve bitne hranjive tvari za zdrav razvoj djeteta. Upute za doziranje pomažu osigurati pravilnu prehranu vašoj bebi.

Nema na zalihi

SKU: 1015 Kategorija: ,

Opis

Novalac 2 – Prelazna mliječna hrana za dojenčad stariju od 6 mjeseci

Ključne prednosti Novalac 2

  • Omega-3 i omega-6 masne kiseline za normalan razvoj mozga i vida
  • Bogat izvor vitamina D, C, E, K1 i biotina
  • Sadrži kalcij za rast i razvoj kostiju

Upotreba i namjena Novalac 2

Prelazna mliječna hrana namijenjena je dojenčadi starijoj od 6 mjeseci. Iako je dio raznovrsne prehrane, ne preporučuje se kao zamjena za majčino mlijeko tijekom prvih šest mjeseci života. Može se koristiti kao dopunska hrana ako dojenje nije dovoljno te kao prelazna hrana nakon upotrebe Novalac 1 početne mliječne hrane za dojenčad.

Sastav i nutritivne vrijednosti

Univerzalna mliječna hrana Novalac 2 ima sastav sličan majčinom mlijeku. Obogaćena je bjelančevinama, mastima, ugljikohidratima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima potrebnima za zdrav razvoj i rast dojenčeta.

Evropske smjernice za prehranu dojenčadi nakon navršenog 6. mjeseca preporučuju uvođenje krute hrane uz nastavak dojenja ili korištenje mliječne hrane ako majka ne može dojiti. Dojenčad mlađa od 12 mjeseci ne bi trebala konzumirati kravlje mlijeko kao samostalan obrok, jer sadrži tri puta previše soli. To može dovesti do oštećenja bubrega i visokog krvnog tlaka kasnije u životu.

Novalac proizvodi prilagođeni dojenčadi

Novalac 2 dio je velike grupe proizvoda posebno prilagođenih dojenčadi s pažljivo odabranim sastojcima i kontroliranom kvalitetom. Za djecu stariju od 12 mjeseci preporučuje se prelaz na mlijeko za malu djecu Novalac 3.

Sastav mliječne hrane Novalac usklađen je s evropskim smjernicama o dječijoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO) niti gluten.

Doziranje i priprema

Dojenče starije od 6 mjeseci i težine veće od 7,5 kg trebalo bi konzumirati 3 obroka dnevno, s 7 mjerica Novalac 2 mliječne hrane pomiješane s 210 ml vode za pripremu jednog obroka.

Kako pripremiti obrok 

  1. Prije pripreme obroka, temeljito operite ruke.
  2. Bočicu i poklopac s dudom prokuhajte u vodi najmanje pet minuta.
  3. Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću najmanje pet minuta.
  4. Ohladite vodu na 40 °C i prelijte je u bočicu.
  5. Dodajte propisani broj mjerica Novalac 2 pomoću priložene mjerice.
  6. Zatvorite bočicu i dobro protresite kako bi se prašak potpuno otopio.

Jedna priložena mjerica, napunjena do vrha i poravnata, sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac 2. Za pripremu jednog obroka, jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

Zaključak

Prelazna mliječna hrana osmišljena je kako bi pružila optimalnu prehranu dojenčadi starijoj od 6 mjeseci. Sadrži sve potrebne hranjive tvari za zdrav rast i razvoj dojenčeta, a usklađen je s evropskim smjernicama o dječijoj mliječnoj hrani. Korištenjem Novalac 2 mliječne hrane, osiguravate svom djetetu uravnoteženu i prilagođenu prehranu koja će mu pomoći u postizanju zdravog rasta i razvoja.

Kako pripremiti mliječnu hranu za dojenčad? https://www.youtube.com/watch?v=lr9dPI3CSYw&ab_channel=Medis

 

 

Novalac 3: https://apotekaplus.ba/proizvod/novalac-3/

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Novalac 2 – Hrana za bebe 400g Akcija”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *