NOVALAC 1: Hrana za bebe 400g AKCIJA

14.58KM

Nema na zalihi

“Novalac 1 – vrhunska hrana za bebe u prvim mjesecima. Saznajte o sastavu, pripremi i doziranju za zdrav rast vašeg mališana. Bez GMO-a i glutena.”

Nema na zalihi

SKU: 17075 Kategorija:

Opis

Novalac 1: Hrana za bebe prilagođena njihovim potrebama

Uvod

Novalac 1 dio je velike grupe proizvoda posebno prilagođenih dojenčadima pažljivo izabranim sastojcima i kontrolisanim kvalitetom. Nakon navršenog 6. mjeseca savjetujemo prelaz na prelaznu mliječnu hranu Novalac 2.

Sastav i kvalitet Novalac 1

Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s evropskim smjernicama o dječijoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Ne sadrži GMO i gluten

Ovaj proizvod je siguran izbor za vašu bebu, budući da ne sadrži genetski modifikovane organizme, što znači da su svi sastojci prirodnog porijekla. Takođe, ne sadrži gluten, što ga čini pogodnim za bebe sa osjetljivim stomakom i one koje su sklone alergijama.

Kako pripremiti Novalac 1

Da biste osigurali najbolje iskustvo hranjenja vaše bebe, potrebno je pridržavati se određenih koraka pri pripremi . To uključuje higijenu, pripremu bočice, pripremu vode, mjerenje količine hrane, hlađenje i provjeru temperature.

Higijena i priprema bočice

Prije pripreme svakog obroka operite ruke. Bočicu i poklopac s dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar pet minuta. Ovim postupkom osiguravate da su svi dijelovi bočice sterilni i sigurni za upotrebu.

Priprema vode i mjerenje količine hrane

Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar pet minuta. Vodu u lončiću ohladite na 40 °C i prelijte je u bočicu. Pomoću priložene mjerice uspite u bočicu propisani broj mjerica. Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.

Hlađenje i provjera temperature

Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37 °C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo. Na taj način osiguravate da je temperatura obroka ugodna za vašu bebu i neće izazvati nelagodu.

Novalac 1 u različitim fazama rasta bebe

Doziranje mliječne hrane Novalac 1 varira u zavisnosti od dobi i težine vaše bebe. U nastavku su navedeni preporučeni broj obroka, broj mjerica za pripremu jednog obroka i količina vode za različite faze rasta.

Dob

(mjeseci)

0-1 1-2 2-3 3-4 4-5 5-6
Tjelesna

težina (kg)

4 5 6 6,5 7 7,5
Broj obroka

/dan

6-7 5 5 5 4 4
Broj mjerica

za pripremu

jednog obroka

3-4 4 4-5 6 6-7 6-7
Količina

vode (ml)

90-120 120 120-150 180 180-210 180-210

Zaključak

Novalac 1 je kvalitetna mliječna hrana za bebe, prilagođena njihovim potrebama u prvim mjesecima života. Sastav je u skladu sa evropskim smjernicama, bez GMO-a i glutena. Pravilna priprema i doziranje osiguravaju zdrav i siguran obrok za vašu bebu. Nakon navršenog 6. mjeseca, preporučuje se prelazak na Novalac 2.

Često postavljana pitanja

  1. Da li  sadrži gluten?

Ne, ne sadrži gluten.

  1. Kada treba preći na Novalac 2?

Nakon navršenog 6. mjeseca života.

  1. Koliko vode je potrebno za pripremu jednog obroka?

Količina vode varira u zavisnosti od dobi i težine bebe, ali u prosjeku se kreće od 90 do 210 ml.

  1. Kako se priprema?

Operite ruke i prokuhajte bočicu, poklopac s dudom i vodu. Ohladite vodu na 40 °C, dodajte pravi broj mjerica i promućkajte bočicu. Ohladite obrok do mlakog.

  1. Koliko mjerica  je potrebno za pripremu jednog obroka?

Broj mjerica varira u zavisnosti od dobi i težine bebe, ali u prosjeku se kreće od 3 do 7 mjerica.

Pogledajte pripremu hrane: https://www.youtube.com/watch?v=lr9dPI3CSYw&ab_channel=Medis

 

Novalac 2 – hrana za bebe 6+ mjeseci, nudi sve bitne hranjive tvari za zdrav razvoj djeteta. Upute za doziranje pomažu osigurati pravilnu prehranu vašoj bebi.

Novalac 2 možete pronaći na sledećem linku: https: https://apotekaplus.ba/proizvod/novalac-2-hrana-za-bebe/

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “NOVALAC 1: Hrana za bebe 400g AKCIJA”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *