APTAMIL 3 400 g PRONATURA

21.02KM

Aptamil 3 sa prebioticima, mlijeko za bebe ima optimalan nutritivni sastav, sa dodatkom gvožđa,cinka, vitamina C i D. Bez glutena.Aptamil 3 je namijenjen za ishranu djeteta u fazi prelaska sa majčinog mlijeka ili standardne mliječne formule na obično kravlje mlijeko.

Upute za upotrebu: Pripremite svježi obrok prije svakog hranjenja i odmah hranite. Ostatke hrane nemojte ponovo koristiti. Uvijek operite ruke i očistite sve prije pripreme obroka. Sterilizujte sav pribor u vreloj vodi 10 minuta. Prokuhajte vodu za piće i ostavite da se ohladi, pogledajte doziranje, u bočicu stavite tačnu količinu prethodno prokuhane vode. Dodajte tačan broj mjerica praha Aptamil 3 Pronutra+. Poravnajte svaku mjericu. Ne utiskujte prah. Mješati dok se prah u potpunosti ne rastopi, provjerite temperaturu obroka na unutrašnjoj strani zgloba. Koristite obrok odmah nakon pripreme. Očistite sav pribor nakon upotrebe.

Upute za posluživanje: Standardno doziranje: za 100 ml Aptamila = 90 ml vode + 3 ravne mjerice.

Napomena:  Nepravilna upotreba ili priprema mogu nauditi zdravlju vaše bebe. Koristi se po preporuci ljekara.

SKU: 4648 Kategorija: ,

Opis

Aptamil 3 je namenjen za ishranu deteta u fazi prelaska sa majčinog mleka ili standardne mlečne formule na obično kravlje mleko. Aptamil 3, u odnosu na Aptamil 2, ima više proteina i ugljenih hidrata. Za razliku od običnog kravljeg mleka ima manje elektrolita, kvalitetnije masti, optimalan sadržaj mikroelemenata i vitamina, dodate nukleotide i prebiotike.

Adaptirani odnos kazeina i proteina surutke u formuli je 50:50. Čime se mleko sa smanjenom količinom kazeina preporučuje i u drugoj godini.

Aptamil 3, uz odgovarajuću nemlečnu ishranu. Obezbeđuje sve nutrijente neophodne za normalan rast i razvoj deteta u drugoj godini života.

Pakovanje: 400 grama

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “APTAMIL 3 400 g PRONATURA”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *